Обединеното кралство и Норвегия подписаха партньорство за сигурност за предотвратяване на атаки срещу

...
Обединеното кралство и Норвегия подписаха партньорство за сигурност за предотвратяване на атаки срещу
Коментари Харесай

Британия и Норвегия заедно ще защитават подводни кабели и газопроводи след атаките на Северен поток

Обединеното кралство и Норвегия подписаха партньорство за сигурност за попречване на офанзиви против подводна инфраструктура, в това число газопроводи и кабели, написа " Политико ".

Съгласно съглашението, оповестено в четвъртък от министрите на защитата на двете страни, Англия и Норвегия дават обещание да обменят разследваща информация, да противодействат на заканите от мини и да подобрят способността си да откриват подводници от враждебни страни.

Министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс сподели в четвъртък, че Русия има " желанието и способността " да саботира сериозна западна инфраструктура, само че той отхвърли да упрекна Москва за миналогодишните офанзиви против газопроводите " Северен поток " в Балтийско море.

Шведските следователи споделиха предишния месец, че държавен играч най-вероятно е виновен за гърмежите, само че че случаят остава " сложен за следствие ".

" Това, което знаем, е, че руснаците имат работна стратегия, те имат характерна военноморска стратегия, предопределена по едно и също време да преглежда и потенциално саботира или нападна сериозна национална инфраструктура, принадлежаща на техните съперници ", сподели Уолъс на взаимна конференция с норвежкия си сътрудник Бьорн Арилд грам.

Русия " има редица подводници и друго оборудване и шпионски кораби и всичко останало, специално предопределено за тази цел ", добави Уолъс.

Англия ще изпрати първия си патрулиращ транспортен съд, RFA Proteus, в Северно море през юли, за отбрана на вятърни паркове, кабели и газопроводи в норвежки и английски води, сподели Уолъс.

Грам сподели, че " саботажът на тръбопроводите " Северен поток " предходната година е конкретно увещание за това какво е заложено на карта ".

Уолъс също отхвърли да каже дали Обединеното кралство е видяло някакви доказателства в поддръжка на медийните известия, че Южна Африка е доставяла оръжия на Русия за потребление във войната в Украйна. Но той удостовери, че украинската войска към този момент е употребила някои от далекобойните ракети Storm Shadow, дарени неотдавна от Англия на Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР